Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Kook de kipfilets in ruim kokend water met zout in ± 20 minuten gaar.
- Laat ze afkoelen en dep ze droog.
- Schil de ananas, verwijder het hart en snijd hem in schijven.
- Snijd de schijven in stukken van ± 2 cm.
- Snijd de kipfilet in stukken van 2 cm.
- Wrijf de pepers tussen uw handen zodanig dat de zaadlijsten loslaten.
- Was de pepers, verwijder de stelen en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringetjes, gebruik tijdens deze werkzaamheden wel huishoudhandschoenen, pepers zijn zeer gemeen.
- Zeef de bloem en roer dit met het bier, het ei en de tabasco tot een glad beslag.
- Voeg wat zout en peper toe.
- Verhit de olie tot er een witte damp af komt, 180°C.
- Haal de kip en de ananas door het beslag en frituur ze met 3 stuks tegelijk in ± 3 minuten gaar en goudbruin. Garneer de kip met verse ananas en verse munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bieradvies: Hoegaarden witbier