Kip en ananas in bierbeslag

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • zout
  • peper
  • 1 ananas
  • 2 rode pepers
  • 1 flesje witbier 30 cl, Hoegaarden
  • 300 gr bloem
  • 1 ei
  • tabasco
  • zonnebloemolie om te frituren
  • keukenpapier

Instructies

  • Kook de kipfilets in ruim kokend water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Laat ze afkoelen en dep ze droog.
  • Schil de ananas, verwijder het hart en snijd hem in schijven.
  • Snijd de schijven in stukken van ± 2 cm.
  • Snijd de kipfilet in stukken van 2 cm.
  • Wrijf de pepers tussen uw handen zodanig dat de zaadlijsten loslaten.
  • Was de pepers, verwijder de stelen en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringetjes, gebruik tijdens deze werkzaamheden wel huishoudhandschoenen, pepers zijn zeer gemeen.
  • Zeef de bloem en roer dit met het bier, het ei en de tabasco tot een glad beslag.
  • Voeg wat zout en peper toe.
  • Verhit de olie tot er een witte damp af komt, 180°C.
  • Haal de kip en de ananas door het beslag en frituur ze met 3 stuks tegelijk in ± 3 minuten gaar en goudbruin. Garneer de kip met verse ananas en verse munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bieradvies: Hoegaarden witbier
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst België