Kip karbonades met Spaanse pepers uit Indonesie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 kipkarbonades
  • 3 uien
  • 2 groene lombok
  • 1 rode lombok
  • 100 gram bali pakketmix
  • 1 eetlepels ketjap manis
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 1 blok kokos
  • 1 theelepels sambal badjak
  • 1 dl water

Instructies

  • Vel van de kip a karbonade's halen, peper en zout erop, braad ze aan.
  • Snipper de uien en bak ze glazig met de Spaanse pepers.
  • Meng je balimix en ketjap en een theelepeltje sambal badjak met de uien en pepers door elkaar.
  • Schenk er wat water bij plus ⅓ van de kokosblok dan leg je de kip a karbonade's terug in de braadpan en laat het 2 uur zachtjes sudderen tot de kip goed gaar is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Indonesië