Kip met krieken, abrikozen in kriekenbier

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 braadsticks
  • 2 eetlepels ganzevet of hoeveboter
  • 20 gedroogde abrikozen
  • 1 potje Noordkrieken
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 grote fijngesnipperde uien
  • 1 eetlepel honing
  • enkele takjes tijm of een snufje gedroogde tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • enkele blaadjes salie
  • enkele takjes oregano of een theelepel
  • gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • 0,35 liter kriekbier

Instructies

  • Wel de abrikozen een uur in het kriekbier.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan in enkele minuten lichtbruin.
  • Smelt het ganzevet ,of de boter in een braadpan en bak de braadsticks aan alle kanten bruin.
  • Voeg de gewelde abrikozen met de kriekbiermarinade en de krieken bij de kip.
  • Voeg ook de kruiden toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
  • Laat de kip op laag vuur verder garen tot het vlees spontaan van het bot valt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er gekookte aardappelen bij.
Of: voeg 25 minuten voor het opdienen aardappelen, courgettes en/of wortelen aan de
kip toe.
Het resultaat is dan een stoofpot die als volledige maaltijd kan dienen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst België