Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 braadsticks
- 2 eetlepels ganzevet of hoeveboter
- 20 gedroogde abrikozen
- 1 potje Noordkrieken
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 grote fijngesnipperde uien
- 1 eetlepel honing
- enkele takjes tijm of een snufje gedroogde tijm
- 3 laurierblaadjes
- enkele blaadjes salie
- enkele takjes oregano of een theelepel
- gedroogde oregano
- peper
- zout
- 0,35 liter kriekbier
Instructies
- Wel de abrikozen een uur in het kriekbier.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan in enkele minuten lichtbruin.
- Smelt het ganzevet ,of de boter in een braadpan en bak de braadsticks aan alle kanten bruin.
- Voeg de gewelde abrikozen met de kriekbiermarinade en de krieken bij de kip.
- Voeg ook de kruiden toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
- Laat de kip op laag vuur verder garen tot het vlees spontaan van het bot valt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er gekookte aardappelen bij.
Of: voeg 25 minuten voor het opdienen aardappelen, courgettes en/of wortelen aan de
kip toe.
Het resultaat is dan een stoofpot die als volledige maaltijd kan dienen.
kip toe.
Het resultaat is dan een stoofpot die als volledige maaltijd kan dienen.