Kip met peultjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 1 teen look
  • 1 theelepel gember
  • 125 gr peultjes
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel sojasaus lichte
  • 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn of droge sherry
  • 6 eetlepels kippenfond zelf te maken of aangemaakt met poeder

Instructies

  • Snijd de kippenfilet op de draad in lapjes van ½ cm dik.
  • Snijd de gember in luciferdunne balkjes.
  • Pel de look en snijd in zeer dunne plakjes.
  • Meng de gember en de look met de kip, ½ theelepel lichte sojasaus en ½ eetlepel Shaoxing.
  • Verwarm de wok tot zeer heet of tot hij walmt.
  • Giet de helft van de olie in de wok.
  • Als de olie begint te walmen, gaat de kip in de wok.
  • Roerbak tot de kip wit kleurt.
  • Neem de kip uit de wok en laat uitlekken.
  • Doe de resterende olie in de wok en de peultjes zeer snel met de olie die aroma's heeft gekregen van de look en de gember.
  • De kip gaat nu opnieuw de wok in.
  • Roerbak energiek.
  • Voeg de resterende Shaoxing, de sojasauzen en de kippenfond toe.
  • Laat eventueel onder een deksel even doorgaren.
  • Schep het gerecht op voorverwarmde borden en geef nog een draai van de vijfkleurenpepermolen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst België