Mijn versie van een 30 minute meal. Kip is altijd zo lekker snel klaar en ja...het meest veelzijdige stukje vlees 😀 Met een wisselende variatie in kruiden en specerijen tover je iedere keer weer wat anders op tafel. Lekker met wat witte rijst, maar ook heerlijk tussen een wrap met wat salade
Snijd de Ui fijn, rasp de Knoflook, rasp de Gember(ik gebruik een handrasp hiervoor), snijd de Laos en hak het vervolgens heel fijn, snijd ook de Rawit heel fijn.
Met of zonder zaad dat is aan jou, met zaad is pittiger.
Verhit de Arachideolie in een wok of diepe hapjespan, fruit dan de ui zachtjes en voeg alle andere gesneden ingrediënten en de Djeruk Purut en Sereh toe.
Fruit alles zachtjes zodat de ui lekker zoet wordt. Voeg de kruiden toe.
Nog even fruiten.
Voeg de kip blokjes toe en braad deze even aan.
Voeg de Santen, Soja saus en een flinke scheut water toe.
Laat alles even goed pruttelen tot het vocht grotendeels ingedikt is.
In een droog koekenpannetje rooster je de Sesamzaadjes tot ze bruin worden, maar niet te donker.
Voeg de Sesamzaadjes aan de kip toe, roer alles nog even goed door.