Kip met veertig teentjes knoflook
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Ansjovis 30 minuten in melk leggen om te ontzouten.
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Ansjovis uit melk nemen en fijn snijden of in keukenmachine fijn malen.
- Vel van kip aan borstzijde met wijsvinger losmaken van borstvlees en ansjovis tussen borstvlees en vel verdelen.
- Rozemarijn fijnsnijden en door olie mengen.
- Deel van oliemengsel met kwastje over kip verdelen.
- Kip bestrooien met peper.
- Rest van olie in braadslede schenken.
- Kip in braadslede leggen en ongepelde teentjes knoflook eromheen leggen.
- In warme oven kip in 75 minuten goudbruin braden, af en toe bedruipen met braadolie.
- Kip met teentjes knoflook op schaal leggen.
- Aan tafel aansnijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met waterkerssalade.
Voedingswaarden
Calories: 715 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 39 g | Vet: 56 g