Kip met veertig teentjes knoflook

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
wachten 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blikje ansjovis in olie 46 g
  • 1 dl melk
  • 1 grote scharrelkip 1500 g
  • 15 g verse rozemarijn
  • 1 ½ dl olijfolie
  • peper
  • 40 teentjes knoflook 200 g

Instructies

  • Ansjovis 30 minuten in melk leggen om te ontzouten.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Ansjovis uit melk nemen en fijn snijden of in keukenmachine fijn malen.
  • Vel van kip aan borstzijde met wijsvinger losmaken van borstvlees en ansjovis tussen borstvlees en vel verdelen.
  • Rozemarijn fijnsnijden en door olie mengen.
  • Deel van oliemengsel met kwastje over kip verdelen.
  • Kip bestrooien met peper.
  • Rest van olie in braadslede schenken.
  • Kip in braadslede leggen en ongepelde teentjes knoflook eromheen leggen.
  • In warme oven kip in 75 minuten goudbruin braden, af en toe bedruipen met braadolie.
  • Kip met teentjes knoflook op schaal leggen.
  • Aan tafel aansnijden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met waterkerssalade.

Voedingswaarden

Calories: 715 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 39 g | Vet: 56 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Vis
Land van herkomst Frankrijk