Kip tikka met avocado en komkommer
Snel te maken
Equipment
Ingrediënten
- 250 g basmatirijst pak à 1 kg
- 1 schaal kipfilet ca. 500 g
- 1 zakje Kruidenmix voor Kip Tikka 23 g
- 1 beker crème fraîche 125 ml
- 1 kleine komkommer
- 1 avocado
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 tomaten
Instructies
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Kipfilet in blokjes snijden.
- In schaaltje 2 theelepels kruidenmix door crème fraîche roeren.
- Komkommer schillen, halveren en in blokjes snijden.
- Komkommer door sausje roeren.
- Rest van kruidenmix over kipblokjes strooien en goed mengen.
- Avocado schillen en in blokjes snijden.
- In braadpan olie verhitten.
- Kipblokjes ca. 5 minuten bakken.
- Avocado en komkommersausje toevoegen.
- Geheel ca. 4 minuten verwarmen.
- Intussen tomaten wassen en in plakjes snijden.
- Kip Tikka serveren met rijst en garneren met tomaat.