Kip Tortilla's met Sugo en Kaas
Ingrediënten
- 4 kleine kipfilets in stukjes
- Sap van ½ citroen
- 2 eetlepels olie
- 1 stengel prei in ringen
- 1 blik maïskorrels 300 g, uitgelekt
- 8 zachte middelgrote tortilla's
- 1 pot sugo traditionale pastasaus 470 g
- 100 g geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Marineer de kipfiletstukjes gedurende 5 minuten in citroensap in een kom.
- Neem de kip uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
- Verhit olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de stukjes kip al omscheppend gedurende 2 minuten.
- Haal de kip uit de pan.
- Bak de prei in de overgebleven bakvet in de koekenpan al omscheppend gedurende 2-3 minuten.
- Meng in een (schone) kom de kip met gebakken prei en maïs.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel het kipmengsel over het midden van de tortilla's.
- Rol de tortilla's op of vouw ze als pakketjes dicht en leg ze in een ingevette ovenschaal.
- Schenk de sugo over de tortilla's en strooi de geraspte kaas erover.
- Bak de tortilla's gedurende 20 minuten in de oven, totdat de kaas goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke kip tortilla's direct uit de oven. Smakelijk eten!