Kip Tortilla's met Sugo en Kaas

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kleine kipfilets in stukjes
  • Sap van ½ citroen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 stengel prei in ringen
  • 1 blik maïskorrels 300 g, uitgelekt
  • 8 zachte middelgrote tortilla's
  • 1 pot sugo traditionale pastasaus 470 g
  • 100 g geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Marineer de kipfiletstukjes gedurende 5 minuten in citroensap in een kom.
  • Neem de kip uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
  • Verhit olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de stukjes kip al omscheppend gedurende 2 minuten.
  • Haal de kip uit de pan.
  • Bak de prei in de overgebleven bakvet in de koekenpan al omscheppend gedurende 2-3 minuten.
  • Meng in een (schone) kom de kip met gebakken prei en maïs.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verdeel het kipmengsel over het midden van de tortilla's.
  • Rol de tortilla's op of vouw ze als pakketjes dicht en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  • Schenk de sugo over de tortilla's en strooi de geraspte kaas erover.
  • Bak de tortilla's gedurende 20 minuten in de oven, totdat de kaas goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke kip tortilla's direct uit de oven. Smakelijk eten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Kip / Tortilla