Kip Wraps met Guacamole en Pittige Tomatensalsa
Ontdek de smaak van zelfgemaakte wraps met geroosterde kip, verfrissende guacamole en pittige tomatensalsa. Ideaal voor een gezellige lunch of een feestelijke maaltijd. Eenvoudig te maken in de Airfryer en altijd een hit bij elke gelegenheid!
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 4 grote wraps
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 4 avocado’s
- 6 tomaten
- 1 gesnipperde ui
- 1 teen knoflook
- 2 jalapeño pepers
- 1 bosje verse munt
- 1 eetlepel verse koriander
- 1 mespunt komijn
- Cajunkruiden
- Peper en zout
Instructies
- Snijd de kipfilets in reepjes en marineer deze 30 minuten in een mengsel van arachideolie, citroensap, cajunkruiden, peper en zout.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de ui, pers de knoflook en meng alles tot een salsa.
- Voeg gesneden jalapeño pepers en verse koriander toe.
- Maak de avocado’s schoon en pureer ze met een mespunt komijn, eetlepel citroensap en de muntblaadjes.
- Breng de guacamole op smaak met peper en zout.
- Bak de gemarineerde kipreepjes in de voorverwarmde Airfryer op 200°C voor 8 minuten.
- Smeer de wraps in met Griekse yoghurt en guacamole, vul ze met de gebakken kipreepjes en rol ze op.
- Zet vast met een prikker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Rosé complementeren de smaken van de wraps mooi.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g