Kipdrumsteaks met pilav rijst en paprika’s

Kipdrumsteaks met pilav-rijst en paprika’s

Kipdrumsteaks met pilav rijst en paprika’s

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 12 kipdrumsteaks
  • 240 gram rijst
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 cl kippenbouillon
  • ½ el oregano gedroogde
  • ½ el kurcuma
  • ½ el komijnpoeder
  • ½ el paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 takjes basilicum
  • 1 dosis safraanpoeder

Instructies

  • Pel en snipper de uien.
  • Snij de paprika’s in vieren, haal de zaadlijsten eruit en snijd in repen.
  • Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie.
  • Braad de kipsticks rondom aan.
  • Voeg zout, peper, paprikapoeder en oregano toe.
  • Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de uien, de fijngesneden teentjes knoflook met wat zout en peper toe.
  • Wanneer de uien licht glazig zijn voeg dan de rijst, de tomatenpuree, de parikareepjes, kurkuma en komijn toe.
  • Voeg de kippenbouillon toe.
  • Kook het geheel 5 minuten en voeg dan de kipdrumsticks weer toe.
  • Laat vervolgens 20 à 25 minuten zachtjes koken.
  • Regelmatig controleren en voeg eventueel wat water toe als het te droog geworden is.
  • Voeg de safraan toe.
  • Serveer op een grote schaal en strooi de fijn gesneden basilicum erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst