Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 12 kipdrumsteaks
- 240 gram rijst
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 50 cl kippenbouillon
- ½ el oregano gedroogde
- ½ el kurcuma
- ½ el komijnpoeder
- ½ el paprikapoeder
- 1 el tomatenpuree
- olijfolie
- zout
- peper
- 2 takjes basilicum
- 1 dosis safraanpoeder
Instructies
- Pel en snipper de uien.
- Snij de paprika’s in vieren, haal de zaadlijsten eruit en snijd in repen.
- Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie.
- Braad de kipsticks rondom aan.
- Voeg zout, peper, paprikapoeder en oregano toe.
- Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Voeg de uien, de fijngesneden teentjes knoflook met wat zout en peper toe.
- Wanneer de uien licht glazig zijn voeg dan de rijst, de tomatenpuree, de parikareepjes, kurkuma en komijn toe.
- Voeg de kippenbouillon toe.
- Kook het geheel 5 minuten en voeg dan de kipdrumsticks weer toe.
- Laat vervolgens 20 à 25 minuten zachtjes koken.
- Regelmatig controleren en voeg eventueel wat water toe als het te droog geworden is.
- Voeg de safraan toe.
- Serveer op een grote schaal en strooi de fijn gesneden basilicum erover.