Kipfilet gevuld met champignons, gerookte ham en La Trappe Blond

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kipfilets elk 150 gr
  • 250 gr champignons
  • 150 gr ham lichtgerookte
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 theelepel tijm gedroogde
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 flesje La Trappe Blond van 30 cl
  • 1 dl room
  • versgemalen peper naar smaak
  • zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de champignons en de bleekselderijstengels in blokjes en meng ze in een schaal of kom met de fijngesneden gerookte ham en de tijm.
  • Breng op smaak met peper uit de molen en zout.
  • Halveer de kipfilets, sla ze zo plat mogelijk,
  • vul ze met het mengsel, rol ze op en zet ze met houten prikkertjes vast.
  • Verhit de olie in een braadpan en braad de opgerolde kipfilets hierin aan tot alle kanten lichtbruin van kleur zijn.
  • Zet het vuur lager, doe er de kippenbouillon en de helft van het bier bij en laat het geheel 30 minuten zacht stoven.
  • Haal de kipfilets uit de pan en houd ze warm.
  • Laat het stoofvocht wat inkoken en roer de helft van het overgebleven bier door het stoofvocht.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer de room door de saus.
  • Verwijder de houten prikkertjes uit de opgerolde kipfilets, snijd de filets in schuine plakjes en verdeel die over de voorverwarmde borden.
  • Giet de warme saus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er aardappelkroketjes en in boter
gestoofde en gepureerde selderijknol bij.
Drink er een koel glas La Trappe Blond bij van
brouwerij Koningshoeven.
U kunt de kipfilets ook door kalkoenfilets
vervangen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst België