Kipfilet gevuld met champignons, gerookte ham en La Trappe Blond
Ingrediënten
- 4 kipfilets elk 150 gr
- 250 gr champignons
- 150 gr ham lichtgerookte
- 2 stengels bleekselderij
- 1 theelepel tijm gedroogde
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 dl kippenbouillon
- 1 flesje La Trappe Blond van 30 cl
- 1 dl room
- versgemalen peper naar smaak
- zout naar smaak
Instructies
- Snijd de champignons en de bleekselderijstengels in blokjes en meng ze in een schaal of kom met de fijngesneden gerookte ham en de tijm.
- Breng op smaak met peper uit de molen en zout.
- Halveer de kipfilets, sla ze zo plat mogelijk,
- vul ze met het mengsel, rol ze op en zet ze met houten prikkertjes vast.
- Verhit de olie in een braadpan en braad de opgerolde kipfilets hierin aan tot alle kanten lichtbruin van kleur zijn.
- Zet het vuur lager, doe er de kippenbouillon en de helft van het bier bij en laat het geheel 30 minuten zacht stoven.
- Haal de kipfilets uit de pan en houd ze warm.
- Laat het stoofvocht wat inkoken en roer de helft van het overgebleven bier door het stoofvocht.
- Breng op smaak met peper en zout en roer de room door de saus.
- Verwijder de houten prikkertjes uit de opgerolde kipfilets, snijd de filets in schuine plakjes en verdeel die over de voorverwarmde borden.
- Giet de warme saus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er aardappelkroketjes en in boter
gestoofde en gepureerde selderijknol bij. Drink er een koel glas La Trappe Blond bij van
brouwerij Koningshoeven. U kunt de kipfilets ook door kalkoenfilets
vervangen.
gestoofde en gepureerde selderijknol bij. Drink er een koel glas La Trappe Blond bij van
brouwerij Koningshoeven. U kunt de kipfilets ook door kalkoenfilets
vervangen.