Kipfilet met 3 soorten mosterd

Kipfilet met 3 soorten mosterd

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • ½ eetlepel(s) Dijonmosterd
  • ½ eetlepel(s) dragonmosterd
  • ½ eetlepel(s) grove mosterd
  • 1 ui
  • 3 worteltjes
  • 1 eetlepel(s) verse dragon kleingesneden
  • 100 ml kippenbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 125 ml slagroom
  • verse dragon voor de garnering
  • zout
  • peper

Instructies

  • De oven op hetelucht op 175 °C voorverwarmen.
  • De 3 soorten mosterd door elkaar roeren en de kipfilets ermee bestrijken.
  • De ui en de worteltjes schoonmaken, de ui in partjes snijden en de wortel in grove stukjes.
  • De ui en de wortel in de braadslede overdoen en met dragon bestrooien.
  • De kipfilets erop leggen en de bouillon langs de rand schenken.
  • De kip ca. 15 minuten in de oven zetten en het vlees regelmatig bedruipen.
  • Het vlees uit de schaal nemen en in aluminiumfolie verpakken.
  • Het braadvocht boven een pan zeven, de wijn toevoegen en het braadvocht op de kookplaat tot ca. 2/3 deel inkoken.
  • De slagroom toe voegen, kort doorkoken en de saus op smaak brengen met zout en peper.
  • De saus vlak voor het serveren garneren met verse dragon.

Notities / Tips / Wijnadvies

hetelucht : 175 °C
stoomtoevoer: 60%
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip