Kipfilet met couscous van Wouter Westerhoff
Als je verse kruiden hiervoor gebruikt doe dan een eetlepel gehakte kruiden.
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding:
- Snij de kipfilets horizontaal door midden (kan je ook door de slager of poelier laten doen).
- Meng de peper, zout, organo, thijm, rozemarijn en de olie vrijf dit over de kipfilets, 1/2 tot 3 uur laten marineren in de koelkast.
- Snij de tomaat en de ui in 2*2 cm blokjes evt opbergen in de koelkast.
- Snij de knoflook in plakjes (als je er niet van houd kan je dit ook weglaten).
- Weeg de cous cous af.
- Maak de bouillon.
Bereiden
- Verwarm de grillpan (kan evt ook op de bbq).
- Als de pan warm is doe de kipfilets in de pan en zet het vuur hoog.
- Als de kip voorzien is van grillstrepen draaien wij hem om.
- Als ook deze kant ook voorzien is van grillstrepen draai het vuur laag.
- Zet de wok(hapjes pan mag ook ) doe hierin 6 eetlepels olie (als je er minder in doet gaat de couscous plakken).
- Als de olie warm bakken de ui en knoflook bruin.
- Doe de tomaat erbij als de tomaat gaar wordt (begint purre te worden) doen we de couscous erbij.
- Laat de couscous goed warm worden (dan neemt het het vocht gelijk op).
- Voeg de peper zout(niet te weinig want de couscous heeft weinig smaak van zichzelf) rozijnen en de helft van de bouillon toe.
- Blijf roeren tot het vocht is opgenomen voeg nu de rest van de bouillon toe.
- Even roeren vuur uit 3 min wachten.
- Doe de cous cous op het bord de kipfilet erop en smullen maar!
Notities / Tips / Wijnadvies
Erg lekker met aangemaakte ijsbergsalade.