Kipfricassee

Kipfricassee

Kipfricassee

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kippendijvlees zonder bot
  • 200 gram champignons
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 10 cl witte wijn
  • 25 cl kippenbouillon
  • 20 gram boter
  • olijfolie
  • 1 el bloem
  • zout peper
  • Provençaalse kruiden

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar,
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Maak de wortel schoon en snijd deze in blokjes.
  • Snijd de kip in stukjes,
  • Bak de kip in 10 gr. boter en 1 el olijfolie aan alle kanten mooi bruin in een koekenpan.
  • Voeg wat peper en zout toe.
  • Haal de kip uit de koekenpan en bewaar op bv. een bord onder aluminiumfolie.
  • Bak de laag vuur gedurende 5 minuten de wortel.
  • Voeg de ui toe en laat nogmaals 5 minuten zachtjes bakken.
  • Voeg de kip weer toe.
  • Bestrooi met de bloem.
  • Roer goed door elkaar voeg de witte wijn toe.
  • Verhoog de temperatuur en laat in 3 tot 5 minuten inkoken.
  • Zodra de wijn haast verdampt is voeg dan de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken. de saus zal dikker worden.
  • Voeg 5 minuten voor de eindtijd wat provençaalse kruiden toe
  • Bak gedurende de het bakken van de kip in een andere koekenpan de champignons in 10 gram boter en een el. olijfolie gedurende 5 minuten.
  • Voeg de helft van de knoflook toe met wat zout en peper en laat nog 3 minuten bakken.
  • Voeg de champignons toe bij de kip en meng goed door elkaar.
  • Verdeel over de borden en geef er rijst of pasta bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip