Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 400 gram kippendijvlees zonder bot
- 200 gram champignons
- 1 winterwortel
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 10 cl witte wijn
- 25 cl kippenbouillon
- 20 gram boter
- olijfolie
- 1 el bloem
- zout peper
- Provençaalse kruiden
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar,
- Snipper de ui en de knoflook.
- Maak de wortel schoon en snijd deze in blokjes.
- Snijd de kip in stukjes,
- Bak de kip in 10 gr. boter en 1 el olijfolie aan alle kanten mooi bruin in een koekenpan.
- Voeg wat peper en zout toe.
- Haal de kip uit de koekenpan en bewaar op bv. een bord onder aluminiumfolie.
- Bak de laag vuur gedurende 5 minuten de wortel.
- Voeg de ui toe en laat nogmaals 5 minuten zachtjes bakken.
- Voeg de kip weer toe.
- Bestrooi met de bloem.
- Roer goed door elkaar voeg de witte wijn toe.
- Verhoog de temperatuur en laat in 3 tot 5 minuten inkoken.
- Zodra de wijn haast verdampt is voeg dan de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken. de saus zal dikker worden.
- Voeg 5 minuten voor de eindtijd wat provençaalse kruiden toe
- Bak gedurende de het bakken van de kip in een andere koekenpan de champignons in 10 gram boter en een el. olijfolie gedurende 5 minuten.
- Voeg de helft van de knoflook toe met wat zout en peper en laat nog 3 minuten bakken.
- Voeg de champignons toe bij de kip en meng goed door elkaar.
- Verdeel over de borden en geef er rijst of pasta bij