½verseananasof 3-4 ringen ananas op eigen sap uit blik
2bananen
2eetlepel(s)citroensap
1grotebak kant-en-klare satésaus
4shoarma- of pitabroodjes
worteltjesla
Instructies
Snijd van het dikke stuk van 3-4 kipfilets per kind 6 dikke blokjes af.
Kook de blokjes 10 minuten in een mengsel van kippenbouillon en de roerbaksaus ‘kip-curry-kokos’. Laat de kipblokjes in de bouillon afkoelen en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Dep de kipblokjes voor gebruik droog met keukenpapier.
Snijd de verse ananas in plakken van 2 cm dikte.
Snijd de schil eraf en steek de nog aanwezige ‘pitten’ eruit.
Laat de kinderen de schijven (vers of uit blik) in stukjes snijden.
Laat ze de bananen pellen en in stukjes van 2-3 cm dikte snijden en omscheppen met citroensap.
Schep de satésaus in een steelpan en breng de saus al roerende aan de kook.
Laat de kinderen aan lange roosterstokjes een blokje kipfilet, een stukje banaan en ananas, een blokje kipfilet, weer een stukje banaan en ananas en een blokje kipfilet rijgen.
Reken op 2 stokjes per kind.
Laat ze de stokjes met kip en fruit mooi goudbruin roosteren in 2-3 minuten per kant.
Laat de pita- of shoarmabroodjes aan beide
kanten 1 minuut roosteren.
Laat ze de broodjes openmaken, door er een klein stukje vanaf te snijden.
Schep in elk broodje wat van de worteltjesla en laat ze er de 2 stokjes met kipsaté inleggen en schep er wat van de dikke pindasaus op.