Kipfruitsateetjes

Kipfruitsateetjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • satéstokjes

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • ½ l kippenbouillon van tablet
  • 40 g roerbaksaus ‘kip-curry-kokos’
  • ½ verse ananas of 3-4 ringen ananas op eigen sap uit blik
  • 2 bananen
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 1 grote bak kant-en-klare satésaus
  • 4 shoarma- of pitabroodjes
  • worteltjesla

Instructies

  • Snijd van het dikke stuk van 3-4 kipfilets per kind 6 dikke blokjes af.
  • Kook de blokjes 10 minuten in een mengsel van kippenbouillon en de roerbaksaus ‘kip-curry-kokos’. Laat de kipblokjes in de bouillon afkoelen en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  • Dep de kipblokjes voor gebruik droog met keukenpapier.
  • Snijd de verse ananas in plakken van 2 cm dikte.
  • Snijd de schil eraf en steek de nog aanwezige ‘pitten’ eruit.
  • Laat de kinderen de schijven (vers of uit blik) in stukjes snijden.
  • Laat ze de bananen pellen en in stukjes van 2-3 cm dikte snijden en omscheppen met citroensap.
  • Schep de satésaus in een steelpan en breng de saus al roerende aan de kook.
  • Laat de kinderen aan lange roosterstokjes een blokje kipfilet, een stukje banaan en ananas, een blokje kipfilet, weer een stukje banaan en ananas en een blokje kipfilet rijgen.
  • Reken op 2 stokjes per kind.
  • Laat ze de stokjes met kip en fruit mooi goudbruin roosteren in 2-3 minuten per kant.
  • Laat de pita- of shoarmabroodjes aan beide
  • kanten 1 minuut roosteren.
  • Laat ze de broodjes openmaken, door er een klein stukje vanaf te snijden.
  • Schep in elk broodje wat van de worteltjesla en laat ze er de 2 stokjes met kipsaté inleggen en schep er wat van de dikke pindasaus op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Fruit / Gevogelte / Kip