Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
- hoge pan
Ingrediënten
Frans kippannetje
- 100 gram bloem
- 2 el paprikapoeder
- olijfolie om in te bakken
- 4 kippendijen
- 400 gram champignons
- 2 sjalotjes
- 500 ml rode wijn
- 1 blokjes kippenbouillon
- 125 gram gerookte spekblokjes
- peper
- 1 stokbrood
Franse salade
- 25 ml witte wijn
- 1 el Franse mosterd gladde
- 75 ml olijfolie vergine
- 100 gram eikenbladsla
- 1 peer
- 250 gram cherrytomaatjes
Instructies
Frans kippannetje
- Meng op een bord de bloem met het paprikapoeder.
- Dep de kippendijen droog met keukenpapier.
- Wentel de kippendijen door het bloemmengsel en klop de overtollige bloem eraf.
- Verhit een scheutje olie in een hoge pan en bak de kip in circa 5 minuten rondom goudbruin.
- Snijd de champignons in vieren.
- Pel en snijd de sjalotten in halve ringen.
- Voeg de champignons en de sjalotten toe en bak circa 1 minuut mee.
- Voeg wijn, bouillonblokje en een scheut water toe en laat circa 20 minuten met de deksel op de pan rustig koken.
- Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 6 minuten krokant en gaar.
- Laat de spekblokjes uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Roer de spekblokjes door het kippannetje en breng het geheel op smaak met een beetje peper.
Franse salade
- Meng in een kom de azijn en de mosterd met een beetje zout en peper.
- Schenk al roerende de olijfolie erbij.
- Schil de peer, snijd de peer in vieren, verwijder het klokkenhuis en snijd de peer in blokjes.
- Halveer de cherrytomaten.
- Meng de peer, cherrytomaten en eikenbladsla door de dressing.
Serveren
- Snijd het brood in plakken en serveer bij het Frans kippannetje.