Kippannetje op zijn frans

Kippannetje op zijn frans

Kippannetje op zijn frans

Porties: + personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier
  • hoge pan

Ingrediënten

Frans kippannetje

  • 100 gram bloem
  • 2 el paprikapoeder
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 kippendijen
  • 400 gram champignons
  • 2 sjalotjes
  • 500 ml rode wijn
  • 1 blokjes kippenbouillon
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • peper
  • 1 stokbrood

Franse salade

  • 25 ml witte wijn
  • 1 el Franse mosterd gladde
  • 75 ml olijfolie vergine
  • 100 gram eikenbladsla
  • 1 peer
  • 250 gram cherrytomaatjes

Instructies

Frans kippannetje

  • Meng op een bord de bloem met het paprikapoeder.
  • Dep de kippendijen droog met keukenpapier.
  • Wentel de kippendijen door het bloemmengsel en klop de overtollige bloem eraf.
  • Verhit een scheutje olie in een hoge pan en bak de kip in circa 5 minuten rondom goudbruin.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Pel en snijd de sjalotten in halve ringen.
  • Voeg de champignons en de sjalotten toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Voeg wijn, bouillonblokje en een scheut water toe en laat circa 20 minuten met de deksel op de pan rustig koken.
  • Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 6 minuten krokant en gaar.
  • Laat de spekblokjes uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Roer de spekblokjes door het kippannetje en breng het geheel op smaak met een beetje peper.

Franse salade

  • Meng in een kom de azijn en de mosterd met een beetje zout en peper.
  • Schenk al roerende de olijfolie erbij.
  • Schil de peer, snijd de peer in vieren, verwijder het klokkenhuis en snijd de peer in blokjes.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Meng de peer, cherrytomaten en eikenbladsla door de dressing.

Serveren

  • Snijd het brood in plakken en serveer bij het Frans kippannetje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Frankrijk