Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- huishoudfolie
Ingrediënten
- olijolie
- peper
- zout
- 1 sjalot
- 1 rood pepertje
- 2 kippenpoten
- 3 eetlepel(s) honing
- 15 cl kippenbouillon
- 1 kl gemberpoeder
- 1 kl komijnpoeder
- 1 kl paprikapoeder
- 1 kl rozemarijn
- 2 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 teen knoflook
- 1 takje tijm
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
- Maak de rode peper schoon en snijdt hem in kleine stukjes.
- Meng in een kom de sjalot, knoflook, rode peper, rozemarijn, gember, komijn en paprikapoeder.
- Meng dit met de tomatenpuree, 3 el olijfolie en wat zout en peper.
- Verdeel het mengsel over de kippenpoten, in een ovenschaal en masseer dit mengsel goed in de kippenpoten.
- Dek af met wat huishoudfolie en laat een uur marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 gr.
- Haal de folie van de ovenschaal en zet de schaal in de oven.
- Bak de kippenpoten gedurende 15 minuten.
- Meng in een kom de honing met de kippenbouillon.
- Giet dit mengsel over de kippenpoten.
- Doe er het takje tijm bij. Ik kon geen verse tijm vinden en heb er wat gedroogde tijm over gestrooid.
- Schuif de schaal weer in de oven en laat nog eens 30 minuten bakken.
- Haal de schaal uit de oven en verdeel de kippenpoten over de borden.
- Zeef het braadvocht.
- Giet wat van het gezeefde braadvocht over de kippenpoten.