Kippenvleugels met honing

Kippenvleugels met honing

Kippenvleugels met honing

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 24 kippenvleugels

voor de marinade:

  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel tamarinde
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels gehakte gember ik nam uit een kant-en-klaar potje
  • 75 ml zoete chilisaus
  • 50 ml ketjap manis
  • 2 eetlepels honing
  • 200 ml kokosmelk santen 2 cm aanlengen met water of een klein blikje

Instructies

Voorbereiden

  • Leg de kippenvleugels in een platte schaal.
  • Meng de ingrediënten voor de marinade en giet deze marinade over de kippenvleugels.
  • Laat ca, 3 uur marineren (kan ook een dag van tevoren).

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  • Verdeel de kippen over een bakplaat en bak in de oven in ca. 45 minuten ruin en gaar.
  • Wel om de 10 à 15 minuten de kipstukjes even omdraaien.
  • Korter braden kan ook, maar ik hou zelf van dat het van het bot valt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Op een eerstvolgende verjaardag komt dit bij de hapjes...
Recept is naar een recept uit Boodschappen oktober 2015.
Het verschil is dat ik tamarinde heb gebruikt en ketjap manis (dat heb ik op voorraad) en Boodschappen strooit er nog wat sesamzaadjes over. Ook is mijn bereidingstijd langer (de 45 minuten in de oven).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip