Kipsalade van Nederlands Zuivelbureau
Ingrediënten
- 200 g jong belegen Edammer kaas
- 20 blauwe druiven
- 2 schijven ananas
- 200 g gaar kippevlees
- 100 g erwten
- 1 beker sour cream
- 2 eetlepel(s) ananas sap
- 1 theelepel kerrie
- zout
- enkele mooie slabladeren
- 2 hard gekookte eieren
Instructies
- Snijd de kaas in kleine blokjes.
- Halveer de gewassen druiven en verwijder de pitten.
- Snijd de ananas in kleine stukjes, het kippevlees in blokjes en laat de doperwten uitlekken.
- Schep deze ingrediënten dooreen.
- Maak een sausje van sour cream, ananassap, kerrie en wat zout.
- Vermeng alle ingrediënten met deze saus en schik de salade op een met de gewassen en gedroogde slabladeren belegde schaal.
- Garneer de kipsalade met de gepelde en in partjes gesneden eieren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij het bereiden van kapsalades kan vaak worden uitgegaan van resten gaar kippevlees.
Geef deze kipsalade als voorgerecht of als onderdeel van een koud buffet.
Geef deze kipsalade als voorgerecht of als onderdeel van een koud buffet.