Kipsalade van Nederlands Zuivelbureau

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g jong belegen Edammer kaas
  • 20 blauwe druiven
  • 2 schijven ananas
  • 200 g gaar kippevlees
  • 100 g erwten
  • 1 beker sour cream
  • 2 eetlepel(s) ananas sap
  • 1 theelepel kerrie
  • zout
  • enkele mooie slabladeren
  • 2 hard gekookte eieren

Instructies

  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Halveer de gewassen druiven en verwijder de pitten.
  • Snijd de ananas in kleine stukjes, het kippevlees in blokjes en laat de doperwten uitlekken.
  • Schep deze ingrediënten dooreen.
  • Maak een sausje van sour cream, ananassap, kerrie en wat zout.
  • Vermeng alle ingrediënten met deze saus en schik de salade op een met de gewassen en gedroogde slabladeren belegde schaal.
  • Garneer de kipsalade met de gepelde en in partjes gesneden eieren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij het bereiden van kapsalades kan vaak worden uitgegaan van resten gaar kippevlees.
Geef deze kipsalade als voorgerecht of als onderdeel van een koud buffet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Salade
Land van herkomst Nederland