Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- huishoudfolie
Ingrediënten
- 300 gram kippendijen zonder bot
- 4 st spiezen
- 3 cl sojasaus
- ½ el witte wijn azijn of rijstazijn
- ½ el honing
- 1 tl kerriepoeder
- ½ tl kurkuma
- ½ tl gemberpoeder
- arachideolie
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Snijd de kip in blokjes.
- Meng de azijn, honing, kerrie, kurkuma en gember.
- Roer goed door en voeg de kipblokjes toe.
- Meng het geheel goed door elkaar zodat alle kipblokjes bedekt zijn met de marinade.
- Dek de schaal af met huishoudfolie en zet minimaal 1 uur weg in de koelkast.
- Prik de kipblokjes aan de spiesen.
- Bedruppel de spiesen met wat arachideolie.
- Verhit een grillpan en grill de spiesen aan alle kanten.
- Zet de warmtebron lager en gaar de spiesen nog even na
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met witte rijst.