Klassieke Amerikaanse Brownies

Een rustieke presentatie van klassieke Amerikaanse brownies op een houten serveerplank, omgeven door stukjes gesmolten chocolade en een kleine kom poedersuiker. Op de achtergrond een lichte vintage keuken met pastelgekleurde tegels, een glazen pot met bloem en verse kruiden op een houten plank. Zacht daglicht valt door een raam en creëert een uitnodigende sfeer.

Klassieke Amerikaanse Brownies

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g tarwebloem
  • 25 g ongezoet cacaopoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 2 grote eieren
  • 125 g boter
  • 175 g suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Zeef de bloem en cacao in een kom.
  • Voeg vanillesuiker, bakpoeder en zout toe.
  • Meng goed.
  • Klop in een andere kom de eieren, boter en suiker tot een romig mengsel.
  • Voeg het bloem-mengsel toe aan het boter-mengsel en klop tot je een egaal beslag krijgt.
  • Vet een bakvorm in en verdeel het beslag gelijkmatig in de vorm.
  • Bak in het midden van de oven:
  • Voor plakkerige brownies: 20-22 minuten
  • Voor cake-achtige brownies: 24-26 minuten
  • Laat afkoelen in de vorm en snijd dan in vierkante stukken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de brownies als dessert of als zoete traktatie bij de koffie of thee.

Wijnadvies:

Een glas melk of een kopje koffie past perfect bij deze klassieke Amerikaanse brownies. Als je een wijn verkiest, probeer dan een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 5 g | Vet: 19 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Gebak
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch