Klassieke Tarte Tatin met Appel
Deze klassieke Tarte Tatin, een Franse omgekeerde appeltaart, is heerlijk knapperig en zoet. De gekarameliseerde appels in combinatie met het bladerdeeg maken dit dessert onweerstaanbaar!
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 2 zure appels bijvoorbeeld Boskoop
- 50 g boter
- 100 g suiker
- 1 ei om te bestrijken
Instructies
- Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 210°C.
- Schil de appels en snijd ze in 8 parten.
- Verwarm de suiker in de teflonpan tot deze karameliseert.
- Roer niet in de suiker!
- Voeg de appelparten en de boter toe aan de pan en laat het geheel een paar minuten rustig sudderen.
- Rol het bladerdeeg uit en prik er met een vork enkele gaatjes in.
- Snijd een cirkel van 24 cm uit het bladerdeeg.
- Leg het deeg over de appels in de pan.
- De rand van het deeg mag over de pan steken, omdat het deeg in de oven nog iets zal krimpen.
- Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
- Plaats de pan in het midden van de voorverwarmde oven en bak de tarte tatin in 20 minuten goudbruin.
- Haal de pan voorzichtig uit de oven, keer hem om op een bord en snijd de taart in 6 stukken.
Video
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip1:
Direct serveren is het aller lekkerst!Tip2:
Wikkel het handvat van de pan in met aluminiumfolie voor het bakken… Wijnadvies: Serveer met een glas zoete witte wijn zoals een Sauternes of een mousserende wijn.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g