Klassieke Tompouce met Vanillecrème en Roze Glazuur
Deze klassieke tompouce met een romige vanillecrème en knapperig bladerdeeg is een feestelijke traktatie die iedereen zal waarderen. De roze glazuurlaag maakt het plaatje compleet, perfect voor verjaardagen of Koningsdag!
Ingrediënten
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 zakje vanillepuddingpoeder
- 250 ml melk
- 500 ml slagroom
- 200 g poedersuiker
- 1 ei
- 1 pakje gelatine
- Roze levensmiddelen kleurstof
Instructies
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Bereid de vanillepuddingpoeder met de melk volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de uitgeknepen gelatine door het warme vanillemengsel en laat de pudding afkoelen.
- Klop de slagroom stijf en meng deze door het afgekoelde vanillemengsel.
- Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
- Rol het bladerdeeg, inclusief het bakpapier, uit op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Bedek het bladerdeeg met bakpapier en leg er een bakblik bovenop zodat het deeg plat blijft tijdens het bakken.
- Bak het bladerdeeg in ca.
- 20 minuten goudbruin en laat het daarna tussen de bakplaten afkoelen.
- Verdeel de vanillecrème over een bakplaat of bakblik, dek af met plastic folie en laat dit in de koelkast in ca.
- 3 uur opstijven.
- Meng de poedersuiker met het eiwit tot een glazuur ontstaat.
- Voeg de roze kleurstof toe en meng tot de gewenste kleur is bereikt.
- Bestrijk één plak bladerdeeg met het roze glazuur en laat dit drogen.
- Neem de andere plak bladerdeeg en leg de opgesteven vanillecrème erop.
- Snijd de roze geglazuurde bladerdeegplak in 12 gelijke stukken en leg deze op de vanillecrème.
- Snijd de tompoucen in 12 porties.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas mousserende wijn zoals een Prosecco of een lichtzoete dessertwijn.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 22 g