Klassieke Zwitserse Kaasfondue
Een traditionele Zwitserse kaasfondue met Emmentaler en Gruyère, perfect voor een gezellige avond met vrienden.
Equipment
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 4 dl droge witte wijn
- 300 g Emmentaler geraspt
- 300 g Gruyère geraspt
- 2 el maïzena
- 4 el kirsch of melk
- Zout
- Peper
- 1 mespunt nootmuskaat
- 1 stokbrood
Instructies
- Pel en halveer het knoflookteentje en wrijf hiermee de binnenkant van de fonduepan in.
- Schenk de wijn in de pan en verhit tot de wijn begint te bruisen.
- Voeg de kaas toe en laat al roerend met een houten lepel smelten.
- Roer de maïzena glad met de kirsch of melk in een kopje en voeg toe aan de fondue.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Houd de fondue warm op een brander of andere warmtebron.
- Prik blokjes stokbrood aan een fonduevork en doop in de fondue.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gemengde sla.
Wijnadvies:
Dezelfde droge witte wijn die in de fondue is gebruikt, zoals een Zwitserse Fendant of een Franse Savoie.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g