Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- scherp mes
- plastic zak
- keukenpapier
Ingrediënten
- 450 gram inktvis schoongemaakt
- 25 gram maïzena
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1 theelepel chilivlokken
- arachideolie om in te frituren
- dipsaus om erbij te serveren
Instructies
- Snijd met een scherp mes de tentakels van de inktvis en maak de inktvis schoon.
- Snijd de lichaamszak aan één kant open en leg hem plat neer.
- Snijd de platte stukken ruitvormig in en snijd daarna elk stuk in 4 delen.
- Meng maïzena, zout, peper en chilivlokken.
- Doe dit mengsel in een grote plastic zak.
- Doe de stukken inktvis erbij en schud de zak goed tot de inktvis volledig met het mengsel is bedekt.
- Verhit ca. 5 cm arachideolie in een grote voorverwarmde wok.
- Voeg de stukken inktvis toe en roerbak ze ca. 2 minuten, of tot ze beginnen op te krullen.
- Frituur ze in porties en niet te lang, anders worden ze taai.
- Schep de stukken inktvis met een schuimspaan op keukenpapier en laat ze goed uitlekken.
- Schep de inktvis op borden en serveer er dipsaus bij
Notities / Tips / Wijnadvies
Koop diepgevroren inktvis als verse niet verkrijgbaar is.
Deze is meestal schoongemaakt en kan zó worden gebruikt.
Laat hem wel volledig ontdooien voordat u hem bereidt.
Deze is meestal schoongemaakt en kan zó worden gebruikt.
Laat hem wel volledig ontdooien voordat u hem bereidt.