Knapperig Pistoletje met Romige Beenhamsalade

Een rustieke houten tafel met een knapperig pistoletje, opengesneden en gevuld met romige beenhamsalade. De salade bestaat uit blokjes gekookte beenham, mayonaise, mosterd, kruiden en stukjes bleekselderij. Het broodje is gegarneerd met verse sla en bieslook. Ernaast liggen schijfjes augurk en een servet. De achtergrond toont een gezellige lunchsetting met warme verlichting.

Knapperig Pistoletje met Romige Beenhamsalade

Een heerlijk knapperig pistoletje belegd met romige beenhamsalade, frisse rucola en tomaat. Perfect als snelle lunch of hartige snack!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 4 voorgebakken pistoletjes
  • 125 gram beenhamsalade
  • 2 eetlepels mayohalf
  • 1 handje rucola
  • 1 tomaat in dunne plakjes
  • 1 eetlepel peterselie fijngeknipt

Instructies

  • Verwarm de oven en bak de pistoletjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat de broodjes kort afkoelen en snijd ze doormidden.
  • Bestrijk beide helften dun met mayohalf.
  • Verdeel de rucola over de broodjes.
  • Schep de beenhamsalade erop en leg er plakjes tomaat overheen.
  • Bestrooi met fijngeknipte peterselie en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een frisse komkommersalade of een glas versgeperste sinaasappelsap.

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse en romige smaken van dit broodje.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 10 g | Vet: 14 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Broodjes / Lunch / Snack / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden