Knapperig Yankee Ontbijtbroodje

Een knapperig ontbijtbroodje met geroosterd brood, verse sla, knapperige bacon, en een halve hardgekookte ei bovenop. Het broodje is besmeerd met een plantaardige spread en gepresenteerd op een rustieke schaal in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten, verlicht door zacht natuurlijk licht dat de levendige kleuren en texturen van de ingrediënten benadrukt.

Knapperig Yankee Ontbijtbroodje

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 harde broodjes
  • Yofresh of een andere plantaardige spread
  • 8 plakjes ontbijtspek of bacon
  • Handvol sla
  • 4 eieren
  • Curry naar smaak

Instructies

  • Rooster de harde broodjes in een broodrooster tot ze knapperig zijn.
  • Smeer een laagje Yofresh op elk broodje.
  • Leg een handvol sla bovenop de Yofresh-laag.
  • Bak het ontbijtspek of de bacon in een koekenpan knapperig.
  • Leg 2 plakjes spek boven op de sla op elk broodje.
  • Kook de eieren hard in een aparte pan, pel ze en snijd ze doormidden.
  • Plaats een half hardgekookt ei boven op het spek op elk broodje.
  • Breng het geheel op smaak met een vleugje curry.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit hartige ontbijtbroodje gaat goed samen met een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 15 g | Vet: 23 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Hoofdgerechten / Lunch
Land van herkomst America