Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- mandje,
Ingrediënten
- 1 grote appel klokhuis verwijderd
- ½ theelepel kaneel
- 1 eetlepel fijne kristalsuiker
- ½ theelepel zeezout
Instructies
- Snijd de appel horizontaal in dunne plakken zodat ze een gat in het midden hebben.
- Meng de kaneel, suiker en zout in een kom en bedek beide kanten van de plakken appel met dit suikermengsel.
- Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
- Leg de plakken appel in een enkele laag in het mandje van de airfryer, zonder dat ze elkaar overlappen of raken; doe dit zo nodig in porties.
- Stel de timer in op 8 minuten en keer de plakken appel halverwege de baktijd om.
- Bak tot ze knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling past goed bij de zoete en knapperige appelchips met een vleugje kaneel.Voedingswaarden
Calories: 60 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 0 g | Vet: 0 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 13 g