Knapperige Appel-Kaneelchips uit de Airfryer

Knapperige Appel-Kaneelchips uit de Airfryer

Knapperige Appel-Kaneelchips uit de Airfryer

Porties: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote appel klokhuis verwijderd
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • ½ theelepel zeezout

Instructies

  • Snijd de appel horizontaal in dunne plakken zodat ze een gat in het midden hebben.
  • Meng de kaneel, suiker en zout in een kom en bedek beide kanten van de plakken appel met dit suikermengsel.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
  • Leg de plakken appel in een enkele laag in het mandje van de airfryer, zonder dat ze elkaar overlappen of raken; doe dit zo nodig in porties.
  • Stel de timer in op 8 minuten en keer de plakken appel halverwege de baktijd om.
  • Bak tot ze knapperig zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling past goed bij de zoete en knapperige appelchips met een vleugje kaneel.

Voedingswaarden

Calories: 60 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 0 g | Vet: 0 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 13 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Fruit / Snack
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch