Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- mandje,
Ingrediënten
- 1 grote avocado schil en pit verwijderd en in plakken
- Aquafaba het opgevangen vocht van 1 blik kikkererwten
- 4 eetlepels panko Japans broodkruim gemengd met zeezout en versgemalen zwarte peper
Instructies
- Doop de plakken avocado in de aquafaba en bedek ze vervolgens met het panko-zout-pepermengsel.
- Leg de beklede plakken in een enkele laag in het mandje van de airfryer.
- Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 5 minuten.
- Schud het mandje na 5 minuten en stel de timer in op nog 5 minuten.
- Serveer de knapperige avocado snacks heet met een dipsaus naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de romige textuur van de avocado en het knapperige jasje van panko.Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g