Knapperige Chips van Knolselderij

Knapperige Chips van Knolselderij

Deze knapperige chips van knolselderij zijn zo verslavend dat je je zult afvragen waarom je ooit gewone aardappelchips hebt gegeten. Perfect voor een gezonde snack of als slank bijgerecht bij het diner, met de heerlijke Focus Keyphrase ‘chips van knolselderij’ als ster van de show!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
!ndicatie € 1,50 per portie (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 0,5 knolselderij
  • olie om te frituren naar smaak
  • zeezout naar smaak

Instructies

  • Knolselderij schillen, wassen en droog deppen.
  • Knolselderij in stukken snijden.
  • Stukken met keukenmachine of met schaaf in heel dunne plakjes snijden.
  • Olie in frituurpan verhitten tot ca.
  • 170 ºC.
  • Ca.
  • 1/4 deel van de plakjes knolselderij in ca.
  • 4 minuten krokant frituren.
  • Tijdens frituren plakjes met schuimspaan van elkaar losmaken.
  • Knolselderijchips uit frituurpan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Rest van knolselderij op dezelfde manier krokant frituren.
  • Chips in schaal leggen en bestrooien met zeezout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze knapperige chips van knolselderij als een gezond alternatief voor aardappelchips bij borrels of als bijgerecht bij een lichte maaltijd. Lekker met een dip van yoghurtsaus of guacamole.
Wijnadvies:
Bij deze slanke en knapperige knolselderijchips past een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte, sprankelende rosé. De frisse zuren van de wijn complementeren het natuurlijke zoutige en aardse van de chips. Voor meer wijnsuggesties kun je kijken op Receptenplein Wijnadvies.

Voedingswaarden

Calories: 140 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 2 g | Vet: 13 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch