Knapperige Eendenborst met Pruimen in Zoete Rode Wijnsaus en Andijviestamppot
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
- wok, of hapjespan
Ingrediënten
- 2 eendenborstfilets
- 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 sjalotten in dunne parten
- 8 gewelde pruimen in stukjes
- 100 ml zoete rode wijn
- 300 g panklare andijvie
- 1 zakje puree à la minute
Instructies
- Kerf een ruitpatroon in het vet van de eendenborstfilets en wrijf ze in met het vijfkruidenpoeder, een mespunt zout en peper.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur.
- Bak de eendenborstfilets op de vetkant gedurende 8 minuten tot het vel knapperig is, keer ze om en bak nog 3 minuten.
- Verhit in een steelpan 1 eetlepel olie en fruit hierin de helft van de sjalotten gedurende 2 minuten.
- Voeg de pruimen, rode wijn en zout en peper naar smaak toe.
- Laat het geheel 5 minuten sudderen.
- Verhit in een wok of hapjespan 2 eetlepels olie en roerbak de rest van de sjalotten gedurende 1 minuut.
- Voeg de andijvie toe en roerbak 1 minuut mee.
- Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
- Meng het andijviemengsel door de puree en verwarm de stamppot kort.
- Verdeel de eendenborstfilets, pruimen met vocht en stamppot over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon, past goed bij de zoete rode wijnsaus en de rijke smaken van de eendenborst en pruimen.
Een zoete rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon, past goed bij de zoete rode wijnsaus en de rijke smaken van de eendenborst en pruimen.