Knapperige filodeegtaart met snijbiet en feta
Een goudbruine, krokante filodeegtaart gevuld met frisse snijbiet, romige feta en een vleugje dille – perfect als lunch of lichte maaltijd.
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 175°C).
- Vet een vuurvaste schaal van 18–20 cm doorsnee in met boter.
- Smeer de vellen filodeeg in met gesmolten boter en leg ze kruislings in de schaal, met randen overhangend.
- Was de snijbiet of spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
- Fruit de sjalotjes in olie tot glazig.
- Voeg handje voor handje snijbiet en verkruimelde feta toe, laat slinken.
- Doe het groentemengsel terug in het vergiet en druk het vocht eruit.
- Hak het groentemengsel grof.
- Meng in een kom het groentemengsel met eieren, dille, peper, zout en nootmuskaat.
- Doe het mengsel in de filodeegvorm.
- Vouw het overhangende deeg naar binnen over de vulling.
- Verdeel de rest van de gesmolten boter over de bovenkant.
- Bak de taart in 30 minuten goudbruin en krokant.
- Leg een platte schaal op de ovenschaal en stort de taart voorzichtig om.
- Serveer warm in punten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra verse dille en een partje citroen voor een frisse touch. Wijnadvies:
Een droge Griekse witte wijn zoals Assyrtiko past perfect bij deze hartige taart.
Garneer met extra verse dille en een partje citroen voor een frisse touch. Wijnadvies:
Een droge Griekse witte wijn zoals Assyrtiko past perfect bij deze hartige taart.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 19 g | Vet: 40 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 3 g