Knapperige Gepaneerde Visfilet

Knapperige Gepaneerde Visfilet

Porties: 4
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 el paneermeel gebruik glutenvrij paneermeel voor glutenvrij dieet
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 el gedroogde oregano
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 stevige witvisfilets van 180-200 g bijgesneden tot dezelfde maat
  • Schijfjes citroen voor het serveren

Instructies

Voorverwarmen:

  • Verwarm de airfryer voor op 180 °C.

Paneermeelmengsel maken:

  • Meng in een kom het paneermeel, de olie, oregano, zout en peper.
  • Roer tot het mengsel los en kruimelig wordt.

Vis voorbereiden:

  • Doe het losgeklopte ei in een ondiepe kom.
  • Doop de visfilets in het ei en schud overtollig ei voorzichtig af, wentel ze daarna door het paneermeelmengsel.
  • Druk goed aan zodat ze rondom goed zijn bedekt.

Bakken:

  • Leg de gepaneerde visfilets voorzichtig in het mandje van de airfryer.
  • Stel de timer in op 12 minuten en bak tot de vis met een vork gemakkelijk uit elkaar te duwen is.

Serveren:

  • Serveer de visfilets met schijfjes citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen complementeren de delicate smaken van de vis en de knapperige korst.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij