Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 preien in dunne ringen gesneden
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 400 g champignons schoongeveegd en in plakjes gesneden
- 2 rode paprika's zaadlijsten verwijderd en grof gehakt
- 3 eetlepels diepvrieserwten ontdooid
- 2 eetlepels diepvriesmais ontdooid
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- ¼ theelepel cayennepeper
- ¼ theelepel gemalen komijnzaad
- ¼ theelepel paprikapoeder
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- 8 bloemtortilla's glutenvrij indien gewenst
- 300 g geraspte belegen Goudse kaas
- Bakspray van olijfolie
- Salade van tomaat en rode ui voor het serveren
Instructies
- Bak de prei in de plantaardige olie op laag vuur zacht.
- Voeg dan de champignons en paprika toe en bak tot alle groenten zacht zijn.
- Voeg de erwten en mais toe en bak tot alles gaar is maar niet uit elkaar valt.
- Breng op smaak met zout, peper, cayennepeper, komijnzaad, paprikapoeder en knoflookpoeder.
- Laat het groentemengsel afkoelen.
- Schep als het groentemengsel is afgekoeld een flinke lepel op het midden van een tortilla en bestrooi met kaas.
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol de tortilla op zodat de vulling wordt ingesloten.
- Herhaal met de overgebleven tortilla's en vulling.
- Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
- Bespuit de gevulde burrito's licht met de bakspray.
- Leg zoveel burrito's in het mandje van de airfryer als past zonder dat ze elkaar raken.
- Bak de burrito's gedurende 3 minuten en draai ze halverwege de baktijd om.
- Bak ze zo nodig langer om de gewenste knapperigheid te verkrijgen.
- Haal de burrito's uit de airfryer en serveer ze meteen met de salade van tomaat en rode ui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de knapperige groenteburrito's.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 6 g | Sugar: 6.6 g