Knapperige Groentechips met Tacokruiden en Cajunkruiden
Deze knapperige groentechips van wortel en zoete aardappel, op smaak gebracht met tacokruiden en cajunkruiden, zijn een heerlijke en kruidige snack!
Equipment
- Dunschiller of kaasschaaf
- kommen
- keukenpapier
- Frituurpan of pan met olie
- Frituurmandje
Ingrediënten
- 1 winterwortel
- 2 tl tacokruiden
- 1 zoete aardappel
- 2 el cajunkruiden
- 1 liter zonnebloemolie
Instructies
- Schil de wortel met een dunschiller en snijd de boven- en onderkant eraf.
- Schaaf de wortel met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakjes boven een kom.
- Strooi de tacokruiden over de wortelplakjes en meng goed door.
- Schil en was de zoete aardappel.
- Schaaf ook deze in dunne plakjes boven een andere kom.
- Dep de plakjes goed droog met keukenpapier en bestrooi ze met de cajunkruiden.
- Verhit de zonnebloemolie in een frituurpan of een diepe pan tot 170 °C.
- Bekleed een vergiet met keukenpapier om de gebakken chips uit te laten lekken.
- Doe een portie zoete aardappelplakjes in het frituurmandje en bak ze in ca.
- 1½ minuut goudbruin.
- Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal met de rest van de zoete aardappel.
- Bak vervolgens de wortelchips in twee porties en frituur ze in ca.
- 2 minuten lichtbruin.
- Laat ook deze uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de chips met een frisse yoghurt-dip of guacamole voor extra smaak.Wijnadvies:
Een glas Verdejo of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige smaak van de chips.Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 4 g