Knapperige Groentechips met Tacokruiden en Cajunkruiden

Een rustiek houten bord gevuld met knapperige groentechips, bestaande uit dunne plakjes wortel en zoete aardappel. De chips hebben een goudbruine kleur en zijn bestrooid met tacokruiden en cajunkruiden. Op de achtergrond ligt een schaaltje met extra kruiden en een klein kommetje dipsaus. De setting is warm en huiselijk, met een gezellige uitstraling.

Knapperige Groentechips met Tacokruiden en Cajunkruiden

Deze knapperige groentechips van wortel en zoete aardappel, op smaak gebracht met tacokruiden en cajunkruiden, zijn een heerlijke en kruidige snack!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Dunschiller of kaasschaaf
  • kommen
  • keukenpapier
  • Frituurpan of pan met olie
  • Frituurmandje

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • 2 tl tacokruiden
  • 1 zoete aardappel
  • 2 el cajunkruiden
  • 1 liter zonnebloemolie

Instructies

  • Schil de wortel met een dunschiller en snijd de boven- en onderkant eraf.
  • Schaaf de wortel met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakjes boven een kom.
  • Strooi de tacokruiden over de wortelplakjes en meng goed door.
  • Schil en was de zoete aardappel.
  • Schaaf ook deze in dunne plakjes boven een andere kom.
  • Dep de plakjes goed droog met keukenpapier en bestrooi ze met de cajunkruiden.
  • Verhit de zonnebloemolie in een frituurpan of een diepe pan tot 170 °C.
  • Bekleed een vergiet met keukenpapier om de gebakken chips uit te laten lekken.
  • Doe een portie zoete aardappelplakjes in het frituurmandje en bak ze in ca.
  • 1½ minuut goudbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal met de rest van de zoete aardappel.
  • Bak vervolgens de wortelchips in twee porties en frituur ze in ca.
  • 2 minuten lichtbruin.
  • Laat ook deze uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de chips met een frisse yoghurt-dip of guacamole voor extra smaak.

Wijnadvies:

Een glas Verdejo of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige smaak van de chips.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Groenten / Snack
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch