Knapperige groentepakjes uit de oven

Krokante groentepakjes met snijbiet, kwark en vegetarische ham in loempiavellen, goudbruin gebakken en geserveerd met salade – vegetarisch ovenhapje.

Knapperige groentepakjes uit de oven

Deze knapperige groentepakjes met snijbiet, kwark en vegetarische ham zijn een heerlijk luchtig bijgerecht of snack, snel en makkelijk te maken.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • l melk
  • 100 g vegetarische ham
  • 10-12 loempiavellen of 2-3 Börekblätter
  • 150 g magere kwark
  • 400 g snijbietblad of spinazie
  • 1 tl kerriepoeder
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).
  • Hak de snijbiet of spinazie fijn.
  • Meng de groente met de magere kwark in een kom.
  • Snijd de vegetarische ham in stukjes en roer door het mengsel.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg 1 à 2 eetlepels vulling op een hoek van elk loempiavel.
  • Smeer de vulling iets uit.
  • Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel losjes op.
  • Leg de pakketjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk met melk en bestrooi met kerriepoeder.
  • Bak 10 minuten tot de pakjes mooi goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze pakjes met een frisse tomaten- of groentesalade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 225 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 16 g | Vet: 9 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel / Snack / Vleesvervangers
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch