Knapperige groentepakjes uit de oven
Deze knapperige groentepakjes met snijbiet, kwark en vegetarische ham zijn een heerlijk luchtig bijgerecht of snack, snel en makkelijk te maken.
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).
- Hak de snijbiet of spinazie fijn.
- Meng de groente met de magere kwark in een kom.
- Snijd de vegetarische ham in stukjes en roer door het mengsel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg 1 à 2 eetlepels vulling op een hoek van elk loempiavel.
- Smeer de vulling iets uit.
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel losjes op.
- Leg de pakketjes op een bakplaat met bakpapier.
- Bestrijk met melk en bestrooi met kerriepoeder.
- Bak 10 minuten tot de pakjes mooi goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze pakjes met een frisse tomaten- of groentesalade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 225 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 16 g | Vet: 9 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 2 g