Knapperige Inktvisringen

Knapperige Inktvisringen

Porties: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g inktvis schoongemaakt en in nette ringen
  • 2 el glutenvrije bloem gezeefd
  • Zeezout
  • Bakspray van plantaardige olie
  • Partjes citroen en mayonaise voor het serveren

Instructies

Inktvisringen voorbereiden:

  • Spoel de inktvisringen af en dep ze droog met keukenpapier.

Inktvisringen paneren:

  • Meng de glutenvrije bloem met een beetje zout.
  • Voeg de inktvisringen toe en hussel tot ze met bloem zijn bedekt.

Airfryer voorverwarmen:

  • Bespuit de binnenkant van het mandje van de airfryer met plantaardige olie en leg de met bloem bedekte ringen in een enkele laag in het mandje.

Bakken:

  • Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 8 minuten.
  • Keer de inktvisringen tussentijds om, bak ze knapperig.

Serveren:

  • Serveer de knapperige inktvisringen met de partjes citroen en de mayonaise.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Geniet van deze knapperige inktvisringen met een gekoelde witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. De frisheid van de wijn zal goed samengaan met de zeevruchten.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 5 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij