Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 350 g inktvis schoongemaakt en in nette ringen
- 2 el glutenvrije bloem gezeefd
- Zeezout
- Bakspray van plantaardige olie
- Partjes citroen en mayonaise voor het serveren
Instructies
Inktvisringen voorbereiden:
- Spoel de inktvisringen af en dep ze droog met keukenpapier.
Inktvisringen paneren:
- Meng de glutenvrije bloem met een beetje zout.
- Voeg de inktvisringen toe en hussel tot ze met bloem zijn bedekt.
Airfryer voorverwarmen:
- Bespuit de binnenkant van het mandje van de airfryer met plantaardige olie en leg de met bloem bedekte ringen in een enkele laag in het mandje.
Bakken:
- Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 8 minuten.
- Keer de inktvisringen tussentijds om, bak ze knapperig.
Serveren:
- Serveer de knapperige inktvisringen met de partjes citroen en de mayonaise.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Geniet van deze knapperige inktvisringen met een gekoelde witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. De frisheid van de wijn zal goed samengaan met de zeevruchten.Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 5 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 0 g