Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram kikkererwten uit blik uitgelekt en afgespoeld
- Bakspray van plantaardige olie
- ½ theelepel zeezout
Instructies
- Dep de kikkererwten droog en doe ze in het mandje van de airfryer.
- Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 15 minuten.
- Open de airfryer na 5 minuten, bespuit de kikkererwten met de bakspray en schud het mandje.
- Sluit de airfryer weer en bak de kikkererwten verder, en schud het mandje ongeveer elke 5 minuten.
- Open de airfryer als er nog 2 minuten over zijn op de timer en bestrooi de kikkererwten met het zout.
- Sluit de airfryer weer en bak nog 2 minuten.
- Haal de kikkererwten uit de airfryer als ze klaar zijn, doe ze in een kom en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht en verfrissend glas witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij de knapperige textuur en subtiele smaak van deze kikkererwten.Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 7 g | Vet: 2 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 0 g