Knapperige Lekkerbekjes met Verfrissende Kruidenmayonaise
Equipment
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1 komkommer
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden diepvries
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels yoghurt
- 1 zak aardappelpartjes met schil diepvries, 450 g
- 4 lekkerbekjes diepvries
- Olie om te frituren
Instructies
- Verhit de frituurolie.
- Halveer de citroen overlangs, pers een helft uit en snijd de andere helft in partjes.
- Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd met een kaasschaaf lange repen van de komkommer.
- Meng de komkommerrepen voorzichtig in een schaal met 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel kruiden, zout en peper.
- Meng in een kom de mayonaise met yoghurt, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel kruiden.
- Verdun de saus iets met water en breng op smaak met zout en peper.
- Frituur de aardappelpartjes goudbruin.
- Verwarm de lekkerbekjes in een droge koekenpan gedurende 3-4 minuten per kant.
- Laat de aardappelpartjes uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
- Halveer de lekkerbekjes in de lengte en leg op elk bord 3 repen vis.
- Verdeel de kruidenmayonaise erover en garneer met een citroenpartje.
- Serveer de aardappelpartjes en komkommersalade naast de vis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc vormt een mooie combinatie met de knapperige lekkerbekjes en de verfrissende kruidenmayonaise. De lichte citrusaroma's van de wijn complementeren de citroen in de saus en zorgen voor een verkwikkende ervaring.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 22 g | Vet: 26 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g