Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 4 vellen fillobladerdeeg
- 3 bosuitjes
- 100 g winterwortel
- 100 g panklare spinazie
- 15 g verse koriander
- 4 entrecotes a la minute
- 2 eetlepel(s) oestersaus
- 2 cm verse gemberwortel
- 5 eetlepels sojasaus
- 5 eetlepels roerbakolie
- 1 rettich
Instructies
- Voorbereiding
- (Ca. 2 uur van tevoren fillobladerdeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.)
- Bosuitjes en wortel schoonmaken en in luciferdunne reepjes van ca. 4 cm snijden.
- Steeltjes van spinazie verwijderen.
- Helft van koriander grof hakken.
- Fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden.
- Entrecotes aan beide kanten dun bestrijken met oestersaus.
- Op vellen fillobladerdeeg elk 1 entrecote leggen.
- Spinazie, bosui, gehakte koriander en helft van wortel erover verdelen.
- Zijkanten van deeg over korte kanten van entrecotes vouwen.
- Fillobladerdeeg rond entrecotes tot pakketjes dichtvouwen.
- Rand met beetje water dichtplakken.
- Gember schillen en heel fijnhakken.
- In kommetje sojasaus, gember en 1 eetlepel roerbakolie mengen.
- Bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Loempia`s royaal bestrijken met roerbakolie en op bakplaat in midden van oven in ca. 20 a 25 minuten gaar en knapperig bruinbakken.
- Intussen rettich schillen en in dunne plakjes schaven.
- Rettich, rest van wortel en korianderblaadjes over vier borden verdelen.
- Uit oven loempia`s met
- scherp glad mes opensnijden en helften schuin op rettich leggen.
- Direct serveren.
- Dipsausje apart serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijn
In de smaak van deze loempia`s zijn met name de gemberwortel en sojasaus dominant. Daarom is hier een lichtzoete, fruitige maar frisse en toch vrij krachtige witte wijn, zoals Charles de Valmer uit Vouvray, een uitstekende keus. Serveertemperatuur: 8-10 "C.Voedingswaarden
Calories: 375 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g