Knapperige Pringles Kipnuggets
Equipment
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 4 kipfilets
- 2 eieren
- 2 theelepels Kippetje Kruidenmix
- 1 bus Pringles chips
- Saus naar keuze
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de kipfilets dwars in plakken van ongeveer 1,5 centimeter dik.
- Kruid de kip met de Kippetje Kruidenmix.
- Open de bus Pringles en maal de inhoud in een hakmolen tot kleine stukjes (niet te fijn, groter dan kruimels).
- Doe de gemalen chips terug in de bus.
- Klop de eieren los in een kom.
- Zet je werkplek klaar van links naar rechts: kipstukken, kom bloem, kom met losgeklopte eieren, en de bus met gehakte Pringles.
- Haal de kipstukken één voor één door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de gehakte Pringles in de bus.
- Sluit de bus af met de dop en schud krachtig totdat de kip gelijkmatig bedekt is met de chips.
- Houd tijdens het schudden je hand op de dop om morsen te voorkomen.
- Leg de gepaneerde kipstukken op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de knapperige Pringles Kipnuggets met een saus naar keuze.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g