Knapperige Pringles Kipnuggets

Knapperige Pringles Kipnuggets

Porties: 24 Pringles Kipnuggets
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 4 kipfilets
  • 2 eieren
  • 2 theelepels Kippetje Kruidenmix
  • 1 bus Pringles chips
  • Saus naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de kipfilets dwars in plakken van ongeveer 1,5 centimeter dik.
  • Kruid de kip met de Kippetje Kruidenmix.
  • Open de bus Pringles en maal de inhoud in een hakmolen tot kleine stukjes (niet te fijn, groter dan kruimels).
  • Doe de gemalen chips terug in de bus.
  • Klop de eieren los in een kom.
  • Zet je werkplek klaar van links naar rechts: kipstukken, kom bloem, kom met losgeklopte eieren, en de bus met gehakte Pringles.
  • Haal de kipstukken één voor één door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de gehakte Pringles in de bus.
  • Sluit de bus af met de dop en schud krachtig totdat de kip gelijkmatig bedekt is met de chips.
  • Houd tijdens het schudden je hand op de dop om morsen te voorkomen.
  • Leg de gepaneerde kipstukken op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de knapperige Pringles Kipnuggets met een saus naar keuze.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Snack