Knapperige risottokoeken met champignons

Knapperige risottokoeken met champignons – receptenplein.nl

Knapperige risottokoeken met champignons

Deze krokante risottokoeken met champignons zijn heerlijk als bijgerecht of vegetarische snack en perfect om van tevoren te bereiden.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 1 uur 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gram champignons dungesneden
  • 225 gram risottorijst
  • 8 dl groentebouillon
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • Olijfolie

Instructies

  • Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur laag en laat zacht koken met de deksel op de pan.
  • Verhit olijfolie in een braadpan.
  • Fruit de ui op middelhoog vuur in 3 minuten glazig.
  • Voeg de rijst toe en bak deze al roerend 2 minuten mee.
  • Voeg de champignons toe en bak ze 3 minuten mee.
  • Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en roer tot opgenomen.
  • Herhaal tot alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar en romig is (circa 20 minuten).
  • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen in een kom.
  • Zet de kom minstens 1 uur in de koelkast.
  • Vorm met vochtige handen ronde koeken van het mengsel.
  • Leg de koeken 15 minuten terug in de koelkast.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan.
  • Bak de koeken 3 tot 4 minuten per kant goudgeel en knapperig.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de risottokoeken met een frisse rucolasalade of een yoghurtdip met verse kruiden.
Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals Pinot Grigio of een lichte Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 5 g | Vet: 11 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Rijst / Snack
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch