Knapperige risottokoeken met champignons
Deze krokante risottokoeken met champignons zijn heerlijk als bijgerecht of vegetarische snack en perfect om van tevoren te bereiden.
Ingrediënten
- 150 gram champignons dungesneden
- 225 gram risottorijst
- 8 dl groentebouillon
- 1 kleine ui gesnipperd
- Olijfolie
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur laag en laat zacht koken met de deksel op de pan.
- Verhit olijfolie in een braadpan.
- Fruit de ui op middelhoog vuur in 3 minuten glazig.
- Voeg de rijst toe en bak deze al roerend 2 minuten mee.
- Voeg de champignons toe en bak ze 3 minuten mee.
- Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en roer tot opgenomen.
- Herhaal tot alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar en romig is (circa 20 minuten).
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen in een kom.
- Zet de kom minstens 1 uur in de koelkast.
- Vorm met vochtige handen ronde koeken van het mengsel.
- Leg de koeken 15 minuten terug in de koelkast.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan.
- Bak de koeken 3 tot 4 minuten per kant goudgeel en knapperig.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de risottokoeken met een frisse rucolasalade of een yoghurtdip met verse kruiden. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Pinot Grigio of een lichte Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht.
Serveer de risottokoeken met een frisse rucolasalade of een yoghurtdip met verse kruiden. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Pinot Grigio of een lichte Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 5 g | Vet: 11 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g