Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 blok tofu
- 1 lente-ui
- 1 schijfje verse gember
- 2 eieren
- 50 g bloem
- 2 dl groentebouillon
- 1 eetlepel medium sherry
- 1 eetlepel sesamolie
- Zout
- 2 eetlepels olie
Instructies
- Snijd de tofu in plakjes van ½ cm dik.
- Klop de eieren los in een kommetje.
- Hak de lente-ui en gember fijn.
- Maak een sausje van 2 dl groentebouillon, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel sesamolie en een snufje zout.
- Haal de plakjes tofu door de bloem en vervolgens door het losgeklopte ei.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de tofu in gedeelten aan beide kanten goudbruin.
- Voeg alle gebakken tofu terug toe aan de pan, samen met het sausje, de lente-ui en gember.
- Laat het geheel 5 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling uit de Moezelstreek of een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika past goed bij deze gebakken tofu met gembersaus.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g