Knapperige Tofu met Gembersaus

Knapperige Tofu met Gembersaus

Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blok tofu
  • 1 lente-ui
  • 1 schijfje verse gember
  • 2 eieren
  • 50 g bloem
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 eetlepel medium sherry
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Zout
  • 2 eetlepels olie

Instructies

  • Snijd de tofu in plakjes van ½ cm dik.
  • Klop de eieren los in een kommetje.
  • Hak de lente-ui en gember fijn.
  • Maak een sausje van 2 dl groentebouillon, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel sesamolie en een snufje zout.
  • Haal de plakjes tofu door de bloem en vervolgens door het losgeklopte ei.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de tofu in gedeelten aan beide kanten goudbruin.
  • Voeg alle gebakken tofu terug toe aan de pan, samen met het sausje, de lente-ui en gember.
  • Laat het geheel 5 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling uit de Moezelstreek of een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika past goed bij deze gebakken tofu met gembersaus.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vleesvervangers
Land van herkomst China
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch