Knapperige Wintersalade met Gegrilde Kipfilet

Knapperige Wintersalade met Gegrilde Kipfilet

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 400 g kipfilet in dikke plakken
  • 1 eetlepel mosterd
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 kleine stevige Breaburn-appels, in partjes
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 kopje Romainesla in brede repen
  • 1 zakje waterkers 75 g, harde steeltjes verwijderd
  • 2 gekookte rode bieten in blokjes
  • Voor de dressing:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de kipfilets in dikke plakken.
  • Meng in een kom mosterd met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
  • Wentel de plakken kip door de mosterdolie.
  • Verhit een grillpan en rooster de kip 2-3 minuten per kant, tot ze bruin en gaar zijn.
  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de appelpartjes op hoog vuur bruin.
  • Klop de balsamicoazijn met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper tot een dressing.
  • Snijd de Romainesla in brede repen en was deze.
  • Verwijder de harde steeltjes uit de waterkers.
  • Schil en snijd de rode bieten in blokjes.
  • Meng de sla en waterkers met de dressing.
  • Verdeel de salade over vier diepe borden.
  • Verdeel de gebakken appels, bietenblokjes en gegrilde kip over de salade.
  • Besprenkel de rest van de dressing over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze wintersalade met een heerlijk Boulogne stokbrood.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Kip / Salade
Jaargetijde: Snel te maken