Knapperige Wintersalade met Gegrilde Kipfilet
Ingrediƫnten
- 400 g kipfilet in dikke plakken
- 1 eetlepel mosterd
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 kleine stevige Breaburn-appels, in partjes
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 kopje Romainesla in brede repen
- 1 zakje waterkers 75 g, harde steeltjes verwijderd
- 2 gekookte rode bieten in blokjes
- Voor de dressing:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd de kipfilets in dikke plakken.
- Meng in een kom mosterd met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
- Wentel de plakken kip door de mosterdolie.
- Verhit een grillpan en rooster de kip 2-3 minuten per kant, tot ze bruin en gaar zijn.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de appelpartjes op hoog vuur bruin.
- Klop de balsamicoazijn met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper tot een dressing.
- Snijd de Romainesla in brede repen en was deze.
- Verwijder de harde steeltjes uit de waterkers.
- Schil en snijd de rode bieten in blokjes.
- Meng de sla en waterkers met de dressing.
- Verdeel de salade over vier diepe borden.
- Verdeel de gebakken appels, bietenblokjes en gegrilde kip over de salade.
- Besprenkel de rest van de dressing over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze wintersalade met een heerlijk Boulogne stokbrood.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g