Knapperige Witlofrolletjes
Equipment
Ingrediënten
- 4 grote witlofstronken
- Bloem
- 2 eiwitten losgeklopt
- 4 sneetjes witbrood
- Zout en peper naar smaak
- Verse sinaasappels optioneel, voor garnering
Eventueel
- wildbiefstuk voor serveren
- aardappels voor vulling, indien hoofdgerecht
- Munsterkaas of geitenkaas voor vulling, indien hoofdgerecht
Instructies
- Snijd de witlofstronken in de lengte doormidden en verwijder de bittere kern indien gewenst.
- Bestrooi de witlofhelften met zout en peper.
- Haal de witlofhelften achtereenvolgens door de bloem, losgeklopt eiwit en het fijngemalen witbrood, zodat er een dun paneerlaagje ontstaat.
- Verhit de frituurolie tot 180°C.
- Frituur de witlofhelften een voor een in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Laat de gefrituurde witlof uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze nogmaals met een beetje zout en peper.
- Serveer de witlofrolletjes eventueel met wat geraspte sinaasappelschil als garnituur, als amuse of bijgerecht.
- Als hoofdgerecht, vul de holtes van de witlofhelften voor het paneren met een mengsel van aardappelpuree en Munster of geitenkaas, en frituur volgens dezelfde methode.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc vormt een mooie combinatie met de knapperige witlofrolletjes.Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 1 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g