Knoflook- en dillewodka
Een unieke wodka met een hartige twist van knoflook, dille en witte peper. Perfect voor een kruidige cocktail of als aperitief.
Equipment
- Glazen pot met deksel
- Fijnmazige zeef
- Trechter
- Fles voor opslag
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook geplet
- 1 takje verse dille
- 3 witte peperkorrels
- 4 ½ dl wodka
Instructies
- Plet het teentje knoflook licht en doe het samen met een takje verse dille en 3 witte peperkorrels in een glazen pot.
- Voeg 4 1/2 dl wodka toe en sluit de pot goed af.
- Laat het mengsel 24 uur op kamertemperatuur trekken zodat de smaken zich ontwikkelen.
- Zeef de wodka door een fijnmazige zeef om de vaste ingrediënten te verwijderen.
- Giet de gezeefde wodka in een fles en bewaar deze in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer gekoeld in een klein glaasje als aperitief of gebruik deze wodka als een smaakmaker in cocktails. Combineer bijvoorbeeld met tomatensap voor een kruidige Bloody Mary.
Wijnadvies:
Niet van toepassing.
Voedingswaarden
Calories: 100 kcal