Knoflook- en dillewodka in een heldere glazen fles, omringd door verse dille, een geplet teentje knoflook en witte peperkorrels, gepresenteerd op een lichte houten tafel in een minimalistische en tekstvrije setting.

Knoflook- en dillewodka

Een unieke wodka met een hartige twist van knoflook, dille en witte peper. Perfect voor een kruidige cocktail of als aperitief.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Trektijd 1 dag
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Glazen pot met deksel
  • Fijnmazige zeef
  • Trechter
  • Fles voor opslag

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook geplet
  • 1 takje verse dille
  • 3 witte peperkorrels
  • 4 ½ dl wodka

Instructies

  • Plet het teentje knoflook licht en doe het samen met een takje verse dille en 3 witte peperkorrels in een glazen pot.
  • Voeg 4 1/2 dl wodka toe en sluit de pot goed af.
  • Laat het mengsel 24 uur op kamertemperatuur trekken zodat de smaken zich ontwikkelen.
  • Zeef de wodka door een fijnmazige zeef om de vaste ingrediënten te verwijderen.
  • Giet de gezeefde wodka in een fles en bewaar deze in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer gekoeld in een klein glaasje als aperitief of gebruik deze wodka als een smaakmaker in cocktails. Combineer bijvoorbeeld met tomatensap voor een kruidige Bloody Mary.
Wijnadvies:
Niet van toepassing.

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Cocktails
Land van herkomst Rusland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden