Knoflookstamppot met Shoarma en Paprikasaus

Knoflookstamppot met romige aardappelpuree, geroosterde knoflook en lente-ui, geserveerd met malse shoarmareepjes en een zijdezachte paprikasaus van rode paprika en bouillon. Een smaakvolle en kleurrijke maaltijd.

Knoflookstamppot met Shoarma en Paprikasaus

Een heerlijke knoflookstamppot met shoarma en een smaakvolle paprikasaus voor een stevige maaltijd.
Porties: +
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg aardappels geschild en in stukken
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 8-10 teentjes knoflook geplet
  • dl olijfolie
  • 3 paprika's in blokjes
  • dl runderbouillon van tablet
  • 30 g boter
  • 400 g shoarmavlees reepjes
  • 2 bosjes lente-ui in schuine ringen

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout en de knoflook in 20 minuten gaar.
  • Bak de paprika 2 minuten zachtjes in 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de bouillon toe en laat het met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de paprika met het kookvocht en zeef het.
  • Roerbak de shoarmareepjes 5 minuten in de boter.
  • Bak de lente-ui 2 minuten in 2 eetlepels olie.
  • Stamp de aardappelen en de knoflook met de rest van de olie tot een gladde puree.
  • Schep de lente-ui erdoor en breng de stamppot met peper op smaak.
  • Schep de shoarmareepjes op de stamppot en serveer de paprikasaus erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of augurken voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte rosé of een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden