Knoflookstamppot met Shoarma en Paprikasaus
Een heerlijke knoflookstamppot met shoarma en een smaakvolle paprikasaus voor een stevige maaltijd.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 1½ kg aardappels geschild en in stukken
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 8-10 teentjes knoflook geplet
- 1½ dl olijfolie
- 3 paprika's in blokjes
- 1½ dl runderbouillon van tablet
- 30 g boter
- 400 g shoarmavlees reepjes
- 2 bosjes lente-ui in schuine ringen
Instructies
- Kook de aardappelen in water met zout en de knoflook in 20 minuten gaar.
- Bak de paprika 2 minuten zachtjes in 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de bouillon toe en laat het met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de paprika met het kookvocht en zeef het.
- Roerbak de shoarmareepjes 5 minuten in de boter.
- Bak de lente-ui 2 minuten in 2 eetlepels olie.
- Stamp de aardappelen en de knoflook met de rest van de olie tot een gladde puree.
- Schep de lente-ui erdoor en breng de stamppot met peper op smaak.
- Schep de shoarmareepjes op de stamppot en serveer de paprikasaus erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of augurken voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte rosé of een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 10 g