Koffiecake met rum

Koffiecake met rum

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gr boter of margarine
  • 4 eieren
  • 300 gr suiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 375 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150 gr gehakte hazelnoten
  • 1 kop koude sterke koffie
  • 50 gr chocolade koffiebonen

Glazuur:

  • 150 gr poedersuiker
  • 2 el rum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
  • Roer de zachte boter en eieren schuimig en voeg suiker en vanillesuiker toe. Meng bloem, bakpoeder en gehakte hazelnoten en klop dit door de boter. Voeg tot slot de sterke koffie toe en maak er een glad deeg van.
  • Vul een ingevette ronde of lange vorm met het beslag en bak de cake 70-80 minuten.
  • Doe na het bakken de cake op een rooster, laat hem goed afkoelen en bestrijk dan met rumglazuur.
  • Garneer de cake met choco koffieboontjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake