Koffiecustard met karamel melkschuim

Koffiecustard met Karamel Melkschuim

De toppunten van verwennerij! Een romige wolk melk en vanille custard met toffee smaak.
Porties: 1
Voorbereidingstijd 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de koffie:

  • 1 Volluto espresso
  • 100 ml melk
  • 1 theelepel karamelsiroop
  • 5 theelepels custard kant-en-klaar of zelfgemaakt, zie onderstaand recept

Voor de custard:

  • 250 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 0.5 vanillestokje in de lengte gesneden

Instructies

  • Kook de melk samen met een half vanillestokje in een steelpan.
  • Klop de eidooiers in een kom samen met de suiker.
  • Blijf de eieren en de suiker roeren en giet terwijl in de melk met het gespleten vanillestokje.
  • Giet vervolgens het mengsel terug in de pan en laat het indikken op een laag vuur (laat het mengsel niet koken, omdat dit de room zal doen schiften).
  • Test de custard met een lepel zodra de custard begint te kleven aan de lepel haalt u de pan van het fornuis.
  • Blijf roeren zodat het mengsel glad en romig blijft.
  • Verwijder het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit om terug toe te voegen aan de custard.
  • Bereid een Volluto koffie (25 ml) in een espresso-kopje of een klein Nespresso receptglas en voeg 5 theelepels van de kant-en-klare of zelfgemaakte custard toe.
  • Bereid melkschuim met behulp van het stoompijpje van uw Nespresso machine of uw Aeroccino melkopschuimer, en voeg de karamelsiroop toe zodra het schuim begint te vormen.
  • Bedek de koffie custard met het karamel melkschuim.
  • Geniet ervan.

Voedingswaarden

Calories: 270 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme dranken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch