Koffiecustard met Karamel Melkschuim
De toppunten van verwennerij! Een romige wolk melk en vanille custard met toffee smaak.
Ingrediënten
Voor de koffie:
- 1 Volluto espresso
- 100 ml melk
- 1 theelepel karamelsiroop
- 5 theelepels custard kant-en-klaar of zelfgemaakt, zie onderstaand recept
Voor de custard:
- 250 ml melk
- 2 eidooiers
- 50 gram suiker
- 0.5 vanillestokje in de lengte gesneden
Instructies
- Kook de melk samen met een half vanillestokje in een steelpan.
- Klop de eidooiers in een kom samen met de suiker.
- Blijf de eieren en de suiker roeren en giet terwijl in de melk met het gespleten vanillestokje.
- Giet vervolgens het mengsel terug in de pan en laat het indikken op een laag vuur (laat het mengsel niet koken, omdat dit de room zal doen schiften).
- Test de custard met een lepel zodra de custard begint te kleven aan de lepel haalt u de pan van het fornuis.
- Blijf roeren zodat het mengsel glad en romig blijft.
- Verwijder het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit om terug toe te voegen aan de custard.
- Bereid een Volluto koffie (25 ml) in een espresso-kopje of een klein Nespresso receptglas en voeg 5 theelepels van de kant-en-klare of zelfgemaakte custard toe.
- Bereid melkschuim met behulp van het stoompijpje van uw Nespresso machine of uw Aeroccino melkopschuimer, en voeg de karamelsiroop toe zodra het schuim begint te vormen.
- Bedek de koffie custard met het karamel melkschuim.
- Geniet ervan.
Voedingswaarden
Calories: 270 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 30 g