Kokos Amandelmakarons
Knapperige kokos amandelmakarons met een zachte binnenkant. Perfect voor bij de koffie of als zoete traktatie.
Equipment
- Bakplaten
- Elektrische mixer
Ingrediënten
- 115 g gemalen amandelen
- 115 g gemalen kokos
- 115 g poedersuiker
- ¼ theelepel vanille-extract
- 2 eiwitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150ºC (gasovenstand 2) en vet twee bakplaten in.
- Klop de eiwitten met een elektrische mixer stijf maar vochtig.
- Zeef de poedersuiker boven de eiwitten en spatel dit er voorzichtig door.
- Spatel voorzichtig de gemalen amandelen, vanille-extract en gemalen kokos erdoor tot een plakkerig deeg ontstaat.
- Lepel het deeg in porties ter grootte van een walnoot op de bakplaten.
- Bak de makarons 20-25 minuten in de oven tot ze knapperig en goudkleurig aan de buitenkant zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Versier de makarons met gesmolten chocolade voor een feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories: 95 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 7 g