Kokos Amandelmakarons

Een rustieke oude houten tafel met een bord kokos-amandelmakarons, goudbruin aan de randen met een ruwe, ambachtelijke textuur van geraspte kokos en fijngemalen amandelen. Er liggen wat amandelen en kokosvlokken los op tafel voor decoratie.

Kokos Amandelmakarons

Knapperige kokos amandelmakarons met een zachte binnenkant. Perfect voor bij de koffie of als zoete traktatie.
Porties: 18
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Bakplaten
  • Elektrische mixer

Ingrediënten

  • 115 g gemalen amandelen
  • 115 g gemalen kokos
  • 115 g poedersuiker
  • ¼ theelepel vanille-extract
  • 2 eiwitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150ºC (gasovenstand 2) en vet twee bakplaten in.
  • Klop de eiwitten met een elektrische mixer stijf maar vochtig.
  • Zeef de poedersuiker boven de eiwitten en spatel dit er voorzichtig door.
  • Spatel voorzichtig de gemalen amandelen, vanille-extract en gemalen kokos erdoor tot een plakkerig deeg ontstaat.
  • Lepel het deeg in porties ter grootte van een walnoot op de bakplaten.
  • Bak de makarons 20-25 minuten in de oven tot ze knapperig en goudkleurig aan de buitenkant zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Versier de makarons met gesmolten chocolade voor een feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti.

Voedingswaarden

Calories: 95 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Koek / Noten / Snack / Tussendoortje
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden